CAPSETA DE MÚSICA

diumenge, 4 de setembre del 2011

Bosseta, bosseta, bosseta

No sabia com titular aquesta entrada, estoig, bosseta, saquet per guardar coses, de vegades em sembla més clar i directe posar títols en anglès. A la pàgina on he tret les instruccions per fer les que anomenaré bossetes -encara que el nom no m'acabi de fer el pes- l'han anomenat perfect box pouch, és un nom claríssim però com ho traduim capseta-bossa perfecta? No ho sé, no m'agrada. Bé, el cas és que són "bossetes" que serveixen per guardar-hi moltíssimes coses, fils, monedes, maquillatge, botons, tot allò que no saps on posar, o fer-les servir com a plumier... Les seves utilitats són infinites, així com la manera de fer-les.


No us explicaré com es fan, ja que ja us he posat l'enllaç del tutorial més amunt i està molt ben explicat. Només us ensenyaré com he fet la meva "bosseta log cabin" perquè veieu que hi ha moltíssimes possibilitats, les podeu decorar amb botons, flors, penjolls, fer-les a partir d'un bloc, més grans, mitjanes, petites, minúscules... només cal deixar anar la imaginació.

Bé doncs primer de tot el material:
* 4 peces de llí de 3 1/4" x 6" per l'exterior
* 2 peces de marbrejat verd de 8" x 6" per l'interior
* 2 teles diferents de 3" d'ample x 16" de llarg cada una per fer el log cabin central
* 1 cremallera de 12"
* 2 peces de 8" x 6" de fiselina gruixuda
* 2 peces de 4" x 16" de fiselina prima pel log cabin

A cada tros de fiselina prima hi dibuixarem un rectangle de 2" x 6", i el dividirem en parts iguals (mireu la foto)


A continuació agafarem les dues tires estretes de roba per fer el log cabin i les tallarem de manera que ens surtin rectangles petits de 2" x 3" i els anirem posant com a la foto. Situarem el primer sobre el primer rectangle amb el dret mirant cap a nosaltres, vigilant que quedi ben centrat tant pels costats com per dalt i per baix, posarem l'altre rectangle d'una tela diferent a sobre, de manera que el dret de cada trosset es toquin.


Posem una agulla per aguantar, comprovem per darrera i cosim.


Tombem la peça de dalt i pressionem la costura, si voleu podeu planxar (jo ho prefereixo).


Feu el mateix fins a completar els dos rectangles. Un cop fet gireu i talleu la tela sobrant a 1/4" dels marges exteriors del rectangle (jo he fet servir un cúter amb la fulla dentada, perquè no es desfili la roba)

Amb compte traieu la fiselina, si no podeu talleu-la ben arran de la costura. Un cop fet cosiu cada tira de log cabin amb la peça de llí i obtindreu dues peces de 8" x 6", i ja podeu començar a seguir el tutorial per fer la bosseta.



Procureu que quan poseu la cremallera els dos log cabins us quedin ben centrats, i que els colors de dalt coincideixin, així tindrà efecte de continuïtat.


JA ESTÀ, TRES VARIANTS DE BOSSETA O PERFECT BOX POUCH, COM PREFERIU.


   




2 comentaris:

  1. m'encanten!!!! són genials!!!
    a veure si en faig una per posar-hi els trastets per anar a classe de patchwork!
    ets una artista!!

    ResponElimina