CAPSETA DE MÚSICA

dilluns, 31 de gener del 2011

Comencem!

Ja m'he posat mans a l'obra amb el quilt dels pirates. Després de fer el primer bloc he decidit canviar l'estructura del quilt, finalment estarà format per 45 blocs de 21x21cm i cap d'ells serà igual a un altre, repetiré teles però aniré variant-ne la col·locació. M'ha costat unes horetes aconseguir el disseny que volia però al final me n'he sortit, ara espero que el resultat sigui semblant al que tinc en ment. Aquest quilt em fa especial il·lusió ja que a part de fer-lo pel meu fill, és el primer que faig sola, i m'està portant més feina de la que em pensava, però ja sabem que equivocant-nos anem aprenent.


Doncs per començar el que he fet ha estat agrupar les teles de tres en tres, cada combinació està formada per una tela amb dibuixos, una de tons blau-verds i una altra que jo anomeno les grogues, així aconsegueixo contrastos tant en colors com en estampat i puc fer variacios entre grups.
El següent pas ha estat tallar els trossos que necessito per formar el primer bloc, prefereixo anar d'un en un, com diuen poc a poc i bona lletra. Per crear l'efecte de rotació he tallat la tela amb dibuixos de manera que la imatge vagi girant de la mateixa manera que el molí del bloc, si us hi fixeu n'hi ha una d'equivocada, ho vaig veure més tard, però ja ho he arreglat. A mesura que vaig tallant, vaig col·locant els trossets de roba sobre el dibuix que prèviament he fet en paper milimetrat per treure'n les plantilles, d'aquesta manera puc anar veient l'efecte i arreglar allò que no m'agrada, senzillament em facilita la feina.
Ara es tracta d'anar unint els trossos. Primer el triangle petit es cus amb la tela estampada i així formem un rectangle. Per cosir fem tres o quatre puntades endavant i una endarrera. Vigileu amb les peçes tallades al biaix ja que es deformen amb facilitat. Un cop hagueu cosit dues peces, planxeu doblegant la costura cap a una banda o cap a l'altra, varia molt segons cap a on ho feu, normalment es doblega cap al costat més fosc.

Un cop estan fets tots els rectangles, els cosim amb la tela blava-verda, formant així quadrats. Heu de tenir en compte que les costures han de quedar soltes. 
A continuació unim dos quadrats i formem un altre rectangle.

Finalment unim els dos rectangles. Vigileu la part del mig on s'ajunten totes les costures, ja que fa molt gruix i si no estan ben encaixades les dos peces a unir no us quedarà bé el dibuix del bloc.
I per ser el primer bloc us ensenyo com queda per darrera. Aquí podeu veure que les costures estan soltes.

Bé i ara no us ensenyo res més fins que no tingui tots els blocs fets, i ja us puc garantir que no serà aviat!


6 comentaris:

  1. Quines teles mes maques!!! sera un quilt molt divertit! uau... 45 blocs!precios!

    ResponElimina
  2. Que dius!!! no ens ensenyaràs res més.... que dolenta ets, no? que l'has fet amb tutorial i tot!!!
    Per cert que vol dir les costures soltes? l'has cosit a maquina o a mà?
    Quantes preguntes :-D

    Per cert molt xulo eeeeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  3. Home tornar a ensenyar un altre bloc pot ser una mica aburrit, no? Està fet a mà, ja saps que la màquina i jo tot just començem a fer-nos amigues, m'estrenaré amb el quilt along. Volia ensenyar com anava quedant, i quasi m'ha quedat un tutorial, però no era la intenció, i contestant a la teva pregunta les costures soltes vull dir que no queden cosides, és a dir quan tens ja el rectangle fet amb dues peçes i l'uneixes a l'altre, quan arribes al punt en què hi ha el marge de les dues unides no has de cosir-lo, sinó passar el fil a l'altre banda sense que quedi fix, ai no em sé explicar sense ensenyar-ho, mira't la última foto, es veu bé.

    ResponElimina
  4. home el resultat al menys, no? es que jo soc molt curiosa i 45 son molts :-D potser no un cada vegada q l'acabis però els resultats de tant ent ant :-D Si que t'he entés... ara nose si m'en sortiria de fer-ho... aix ja veurem quan m'hi trobi, hi ha una raó per la qual es important deixar-los sueltos?
    Amb la maquina també es poden deixar sueltos?? aix ja hi sóm amb les preguntes :-D

    ResponElimina
  5. A mà!!! Nena però quina feinada!!!! Ja veuras que quan comencis amb la màquina estalviaras moooolt temps.
    M'agrada moltíssim com t'està quedant. A veure si trobo el temps i amb el quilt del SP m'estreno d'una vegada!

    ResponElimina
  6. D'acord doncs quan en tingui uns quants ho ensenyo. I ara que ho dius no tinc ni idea de perquè han de quedar soltes, i a màquina no sé si es fa, és que sempre ho he fet a mà.

    ResponElimina