CAPSETA DE MÚSICA

diumenge, 23 de setembre de 2012

Tutorial Banderoles. Festa d'aniversari II

He estat uns mesos desapareguda, ja ho sé, però quan no era una cosa n'era una altra, i al final entres en un espiral de comoditat i mandra del que et costa sortir-ne. Així que espero posar-me mans a l'obra altre cop.
 
Continuant on ho vaig deixar al juliol, us poso la segona part de la festa d'aniversari, les banderoles.Aquest any en comptes de comprar banderoles de plàstic o paper, vaig fer-ne unes de roba perquè servissin per molts aniversaris. He fet servir robes Pezzy Print, d'American Jane, que tenen un estampat geomètric, i una roba llisa que deu tenir uns 25 anys i encara no s'havia fet servir mai. També he fet servir feltre que voltava per casa i fil mouliné.
 
El procés és molt senzill, traçeu sobre paper un triangle d'uns 26 cm de llarg i 21 cm d'ample per la part superior, que us servirà com a patró per fer el dibuix sobre les robes que hagueu triat.

 
Per cada banderola que feu utilitzeu dos tirangles de roba, un per davant i un altre per darrera. Un cop hagueu tallat tots els triangles que necessiteu per al text, i tots els que us facin falta per fer l'espai entre paraules, és hora de fer les lletres.
 
Jo hi he posat "Per molts anys", i he utilitzat la lletra Ravie a la mida 180. Un cop calcada sobre el feltre (el feltre va bé perquè no es desfila), talleu les lletres i cosiu-les sobre una de les cares de la banderola.

 
Cosiu les dues peces de cada banderola, cara contra cara, deixant oberta la part superior. Talleu una mica la part sobrant de la punta i doneu-li la volta.


Feu un repunt al voltant de de la costura.

 
Un cop fet això amb totes les banderoles, és hora de fer la beta que les unirà i que ens sevirà per lligar-la allà on vulguem. Jo he anat unint troços de roba de 4 cm d'ample fins a aconseguir una tira llarga d'uns 250 cm. Plegueu per la meitat i planxeu, torneu a plegar per la meitat i torneu a planxar, finalment plegueu la tira de manera que els extrems us quedin al plec central.
 
 Fixeu amb agulles cada banderola al seu lloc, de manera que la part superior quedi dins de la tira i cosiu ben arran.
 
I ja teniu unes banderoles llestes per utilitzar-les tantes vegades com vulgueu!
 

Fins la propera!

4 comentaris:

 1. M'agraden molt aquestes banderoles. Et segueixo no em vull pérdre cap entrada teva.

  Un petonet.

  Olga

  ResponElimina
 2. Hola,

  Aquest tutorial es magnific.

  Un peto Raquel i Neus

  ResponElimina
 3. Núria t'han quedat xulíssimes aquestes banderoles! Gràcies pel tutorial i benvinguda!

  ResponElimina
 4. Me han dado un premio y te he pasado el relevo.

  Miralo en

  http://milmolt.blogspot.com.es/2012/10/premio-liebster-blog.html

  ResponElimina